Zelf aan de slag met wordpress? Lees deze tips

Zelf aan de slag met wordpress? Lees deze tips

Tegenwoordig kun je makkelijk een eigen website bouwen met behulp van online software, of websites zoals WordPress. Met WordPress kun je op een makkelijke manier een website in elkaar zetten zonder dat je kennis dient te hebben van HTML of CSS. Begin je net met WordPress, dan is het verstandig om met een aantal dingen rekening te houden. Je vindt hier wat handige tips.

Verander de standaard gebruikersnaam

Op WordPress wordt vaak een standaard gebruikersnaam gebruikt, zoals ‘admin’. Je kunt echter beter voor een andere naam gaan, aangezien dit standaard wordt gebruikt. Zorg er dan ook voor dat je je gebruikersnaam zo snel mogelijk aanpast naar een gebruikersnaam naar keuze. 

Deactiveer plugins die je niet gebruikt

Vaak blijven er plugins actief waar je eigenlijk niets mee doet. Hierdoor wordt de laadtijd van je website vertraagd en uiteindelijk kan dit er zelfs voor zorgen dat je website niet meer werkt. Ruim je plugins dus regelmatig op; deactiveer plugins die je niet gebruikt en verwijder ze.

Update je website

 

WordPress is in principe veilig. Toch is het goed om je website regelmatig te updaten: plugins en thema’s kun je regelmatig updaten zodat deze veilig blijven, maar ook WordPress zelf zal af en toe een nieuwe update voor je klaar hebben staan. Verander daarnaast ook regelmatig je gebruikersnaam en/of wachtwoord en zorg ervoor dat je wachtwoord moeilijk te raden is. 

 

Heb je een mooie website gebouwd, maar zou je op het gebied van SEO wel wat hulp kunnen gebruiken? Om zo hoog mogelijk in Google te komen is het goed om een mooie website te hebben, maar daarmee ben je er nog niet. Ga bijvoorbeeld op zoek naar een goed seo en/of sea bureau, zoals www.odiv.nl. Zo wordt er ook aandacht besteed aan je marketing, waardoor je nog beter te vinden zult zijn in Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *