Beginnen als zzp’er? Houd hier rekening mee

Beginnen als zzp’er? Houd hier rekening mee

Beginnen als zzp’er kan in het begin best wel lastig zijn. Je krijgt te maken met allerlei nieuwe situaties en onzekerheden. Zo ben je onder andere niet meer gegarandeerd van een vast maandsalaris en je dient zelf je financiën bij te houden. In dit artikel leg ik uit waar je rekening mee moet houden als zzp’er.

Afsluiten van verzekeringen

Het afsluiten van verzekeringen is een lange en tijdrovende klus. De kans is groot dat je de tijd nodig hebt om je te verdiepen in alle verzekeringen. Vooral als je hiervoor in loondienst hebt gewerkt. Wanneer je in loondienst werkt, is de werkgever verantwoordelijk voor het afsluiten van verzekeringen. Daarnaast zijn er ontzettend veel verschillende verzekeringen en elke verzekeringsmaatschappij heeft weer andere voorwaarden. Zo is het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp bij elke aanbieder weer anders.

Bouw je eigen pensioen op

Als zzp’er ben je genoodzaakt om je eigen pensioen op te bouwen. In de start van jouw carrière als zzp’er is dit waarschijnlijk niet het eerste waar je over nadenkt. De kans is vrij groot dat je in het begin met name bezig bent met het opbouwen van een netwerk, klanten binnenhalen en genoeg geld te verdienen om nu of in de nabije toekomst leuke dingen te doen. Het wordt echter na een verloop van tijd ook belangrijk om geld op te bouwen voor jouw pensioen. Vind je het lastig om hier een goed balans in te vinden? Neem dan contact op met bijvoorbeeld een boekhouder. 

wil je graag een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Dan raad ik aan om een kijkje te nemen op www.tulpenfonds.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *