Het financieren van een woning

Het financieren van een woning

Tegenwoordig willen steeds meer mensen een huis kopen in plaats van huren. Dit zie je dan ook goed terug in de stijging in de prijzen van de woningen. Wanneer je een huis wilt kopen is het dus ook belangrijk dat je de financiën op een rijtje hebt. Er zijn over het algemeen drie manieren om een woning te financieren.

 

Eigen geld

De makkelijkste manier is natuurlijk om (een deel van) de woning te betalen vanuit je eigen vermogen. Over dit geld hoef je natuurlijk geen rente te betalen, waardoor je in alle gevallen het goedkoopst uit bent. Echter is een huis zo duur, dat bijna niemand het volledig vanuit zijn eigen zak kan betalen.

 

Schenking

Hebben je ouders gespaard voor jou? Dan kunnen ze geld schenken wanneer jij een huis gaat kopen. Ze kunnen belastingvrij ongeveer een ton schenken aan jou, mits je dit geld gebruikt voor jouw nieuwe woning. Het is dus de ideale manier om geld te geven aan jouw kinderen.

 

Hypotheek

Vaak zijn de eerste twee mogelijkheden niet genoeg voor de gehele financiering. Daarom sluiten de meeste mensen een hypotheek af. Wanneer je op zoek gaat naar een woning, zul je dan ook de vraag “Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?” aan jezelf moeten stellen. Zo weet je pas in welke prijscategorie jij een woning kan krijgen.

Wanneer je een hypotheek gaat zoeken is het belangrijk dat je kijkt waar je de goedkoopste kan krijgen voor jouw situatie. Dit kan je bijvoorbeeld doen door op www.hypotheek24.nl een kijkje te nemen. Zo weet je zeker dat je de komende jaren niet te veel rente zal betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *