Een verklaring van erfrecht

Een verklaring van erfrecht

Wanneer je de erfenis van iemand aan het regelen bent, dan kan het zo zijn dat er om een verklaring van erfrecht wordt gevraagd, maar wat houdt een verklaring van erfrecht nou precies in? Een verklaring van erfrecht is een notariële akte, opgesteld door een notaris, waarin staat of de overleden persoon een testament heeft gemaakt, wie alle erfgenamen zijn en wie de nalatenschap op zich neemt.

Verklaring van erfrecht aanvragen

Tegenwoordig is het enorm simpel om een verklaring van erfrecht aan te vragen. Het kan namelijk gewoon bij een plaatselijke notaris, maar je kan het ook snel en makkelijk online doen. Door de nodige gegevens op te sturen kan je al van start gaan. Vervolgens zal de notaris zelf een uitgebreid onderzoek doen en zullen ze de verklaring van erfrecht opstellen en je toe sturen, zodat je deze vervolgens zelf kan ondertekenen.

Wat is er nodig?

Om een verklaring van erfrecht op te stellen heeft een notaris de volgende gegevens nodig:

  • Een kopie van de overlijdensakte
  • Een kopie van het testament
  • De namen en adressen van de erfgenaam/alle erfgenamen
  • Een Kopie van een legitimatiebewijs van de erfgenaam/alle erfgenamen
  • Een e-mail- of postadres van de erfgenaam/alle erfgenamen

Kosten

Helaas is het aanvragen van een verklaring van erfrecht niet gratis. Wanneer je een aanvraag bij de notaris hebt gedaan, zul je direct een offerte krijgen zodat je niet voor verassingen zal komen te staan. Van tevoren kunnen wij dus niet vertellen wat de kosten zullen zijn. Wanneer je wil weten welke notaris in jouw regio de goedkoopste is, dan moet je een kijkje nemen op www.degoedkoopstenotaris.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *