Waarom zou ik een SEO check doen voor mijn website?

Waarom zou ik een SEO check doen voor mijn website?

Websites worden een steeds belangrijkere tool om klanten naar je bedrijf te lokken. Het is daardoor belangrijk dat je je website op orde hebt. De website kan er vanaf de buitenkant erg mooi uit zien en er kunnen veel zoekwoorden worden gebruikt in de teksten, maar klanten komen toch niet zo gemakkelijk op jouw website. De SEO check website laat je ongemakken van je website zien die jij in eerste instantie niet zo snel tegen zou komen. Een erg handige tool zou je zeggen, maar waarom zou jij daar nou gebruik van moeten maken voor je website?

 

Wat is een SEO check?

Een SEO check legt simpel uitgelegd je website onder de loep. Er zijn een aantal gratis checks waar je gebruik van kan maken. Deze checks scannen de technische kant van je website en letten op hoe hoog jouw website voldoet aan de SEO eisen van Google. Deze check laat dus voor jezelf zien of je de SEO van je website goed op orde hebt of dat zoekmachine optimalisatie gaan uitbesteden een betere optie is. Je krijgt een uitgebreid uitslagrapport van het programma en daar kan je mee aan de slag. 

 

Wat komt er uit een SEO check?

De uitslag van een SEO check website bestaat uit een tabel met allerlei vlakken waar de website op getest wordt. Al deze onderwerpen krijgen een score van de SEO checker. Vaak worden deze scores in verschillende kleuren aangegeven, zodat je ze snel kunt onderscheiden. Groene tabellen zijn uiteraard erg goed op jouw website en rode tabellen zijn erg slecht en vereisen meteen actie. Als jouw website veel oranje en rode tabellen heeft na een SEO check en je niet weet hoe je dit zou moeten gaan aanpakken, wordt zoekmachine optimalisatie gaan uitbesteden een goed advies.

 

Wat heb je eraan?

Als je de uitslag van je SEO check website binnen hebt, krijg je enorm veel informatie over hoe jouw website functioneert volgens de zoekmachine en waarop verbeterd kan worden. Denk aan hyperlinks die je een tijd geleden in teksten hebt gebruikt om de SEO waarde van je website omhoog te helpen, maar nu niet meer bestaan. Of knoppen waar je klanten op drukken en niet meer bestaan.

De SEO check laat niet specifiek zien waar nu direct de problemen op je website zitten. Zoekmachine optimalisatie gaan uitbesteden is in dit geval een goede keuze. Deze mensen hebben waarschijnlijk veel meer ervaring met zulke rapporten en kunnen jouw website snel afhelpen van vervelende errors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *