Waarom Engels erg belangrijk is in het bedrijfsleven

Waarom Engels erg belangrijk is in het bedrijfsleven

Het zijn de saaiste vakken om te volgen in het onderwijs; de talen. Voor velen zijn het schooluren die niet sneller voorbij hadden kunnen gaan. Na de schoolperiode is het aanleren van talen dan ook niet iets waar veel mensen aandenken. Het beheersen van meerdere talen kan echter wel een grote kwaliteit zijn. 

Hoe kan je jouw kennis verbeteren

Voor een werkgever is het immers prettig om iemand aan het werk te hebben die zich in meerdere talen duidelijk kan maken. Op die manier zijn de mogelijkheden om met anderen zaken te doen groter en makkelijker te bewerkstelligen. Zeker bij bedrijven die internationale banden hebben is het praktisch om niet enkel de Nederlandse taal onder de knie te hebben.

 

Een andere taal leren is dus handig, maar hoe kan men dat dan het best doen. Zoals eerder gezegd kan het nogal saai zijn. Een tip om bijvoorbeeld de Engelse taal snel beter onder de knie te krijgen, is het kijken van Engelse series met Engelse ondertiteling. Op die manier lees en hoor je tegelijkertijd de taal. Het is daarmee een effectieve manier om de taal beter te leren kennen. 

 

Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld het volgen van een cursus zakelijk Engels. Als men beter Engels wilt leren spreken voor werk, dan is deze laatste optie beter dan het kijken van series. In veel series is het taalgebruik namelijk niet van zodanige aard dat men die ook passend kan gebruiken in werkgerelateerde gevallen.

Welke kennis moet je dan bijschaven

Een taal goed onder de knie hebben is dus één ding, maar het juist toepassen is weer wat anders. Zo kan alledaags taalgebruik soms erg onbeschoft zijn in sommige werksituaties, terwijl aan de andere kant men ook weer niet te moeilijke woorden moet gaan gebruiken. Het verschil in dergelijke soorten taalgebruik is dus wel belangrijk om ook in een andere taal te kennen. 

Voor een geleerde in techniek zal technisch Engels leren een stuk praktischer zijn, dan dat diegene zakelijk Engels onder de knie krijgt. In zijn/haar vakgebied gebruikt hij/zij natuurlijk andere termen en daarom is het voor diegene handiger om Engels te leren op een manier dat hij/zij nodig heeft. Anders is het immers zonde van de tijd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *