Is het kopen van Instagram volgers legaal?

Is het kopen van Instagram volgers legaal?

Met de enorme stijging in de populariteit van sociale media platformen zoals Twitter, Facebook, Instagram en TikTok is ook de vraag naar influencers enorm gestegen. Dit is ook helemaal niet zo gek, want voor veel bedrijven is het adverteren via sociale media echt de ideale uitkomst. Het bereik van influencers is namelijk vaak vrij groot, en mensen zijn geneigd om eerder iemand te vertrouwen die zij een soort van  ‘kennen’.

 

Vraag naar influencers stijgt 

 

Maar niet alleen de vraag naar influencers is gestegen, maar zeker ook het aanbod want zeg nou eerlijk, iedereen lijkt het toch wel leuk om betaald te krijgen om producten te adverteren door ze simpelweg te gebruiken. Doordat veel mensen graag een carrière als influencer willen kick-starten is er een enorme vraag naar volgers kopen of instagram of het kopen van instagram likes.  Dit is zo omdat volgers kopen op instagram of het kopen van instagram likes ervoor kan zorgen dat je profiel snel groeit waardoor je meer kans hebt om een baantje als influencer te bemachtigen. 

 

Maar is het eigenlijk wel legaal om volgers te kopen op instagram? In dit artikel leggen we uit wat mag en wat niet mag. 

Legaal of niet?

Eigenlijk is de scheidingslijn tussen legaal en niet legaal erg makkelijk te onthouden als het aankomt op het kopen van instagram likes of volgers kopen op instagram. Heb je bijvoorbeeld als bedrijf een bedrijfspagina of instagram dan is het illegaal om voor deze pagina likes of volgers te kopen omdat dit kan zorgen voor oneerlijke concurrentie. Daarentegen sta je als particulier in je recht om likes of volgers te kopen.

 

Wil jij dus je influencer carrière beginnen door wat likes en volgers te kopen dan is dit helemaal legaal. Maak je dan ook vooral geen zorgen en begin gewoon je Instagram carrière. Onthoud wel dat volgers en likes er niet per se voor zorgen dat mensen ook blijven hangen op je account, maak dus vooral ook goede content.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *