Een Excel cursus volgen

Een Excel cursus volgen

Excel-cursussen zijn een geweldige manier om je vaardigheden met dit programma te verbeteren. Ze kunnen online of fysiek worden genomen.

Soorten Excel-cursussen

Er zijn veel verschillende soorten Excel cursussen. Er is een Excel cursus voor beginners, waarbij de basis van het programma uitgelegd wordt, een gevorderde training, waarbij er meer ingegaan wordt op verdiepende kennis van Excel, en daarnaast is er een Excel expert cursus. Deze cursus is speciaal voor mensen die de relevante kennis van Excel bezitten, maar toch complexere functies willen ontdekken waar nog geen kennis van is.

Naast deze drie niveaus, zijn er ook specialistische Excel cursussen.  Zo is er een Excel cursus voor financials, speciaal ontwikkeld voor personen die werken in bijvoorbeeld administratieve of financiële takken, maar ook accountants of heao- en SPD-studenten. Daarnaast zijn er Excel VBA cursussen, waarin de basisprincipes van programmeren zoals functies, variabelen en error afhandelingen in voorkomen. Excel VBA cursussen zijn er ook in basis, gevorderd en expert.

Ook zijn er Exel Power Pivot en Power Query cursussen. Bij Power Pivot wordt er specifiek gefocust op rapportages uit verschillende bronnen. Power Query behandeld het ophalen en verwerken van externe gegevens in Excel.

Waarom een Excel cursus?

Excel cursussen zijn ideaal voor mensen die hulp nodig hebben met het programma. Het kan een optie zijn om zelf aan de slag te gaan met het ontdekken van Excel via bijvoorbeeld online video’s. Het nadeel hiervan is dat je niet terecht kunt met je vragen, en het vaak voorkomt dat je vastloopt in het programma.

Door een Excel cursus af te nemen leer je in een korte tijd alles van het programma af. Cursussen duren vaak maar één dag, waardoor het niet veel van je tijd kost. Daarnaast kun je terecht met al je vragen bij de docent. Ook ontvang je een certificaat die je kan gebruiken voor je carrière. Een nadeel kan zijn dat er budget voor vrijgesteld moet worden, maar de kennis die je opdoet en die je kan gebruiken in je persoonlijke- en werkomgeving weegt vaak op tegen de kosten.

Kortom, er zijn veel verschillende soorten Excel cursussen en het kan een uitkomst zijn voor iedereen: of het nou voor je carrière is of voor in je privé leven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *