Waarom zijn cryptocurrencies ineens zo populair?

Waarom zijn cryptocurrencies ineens zo populair?

Waar zo’n 3 á 4 jaar alleen de early adaptors bekend waren met cryptocurrencies, kun je er tegenwoordig niet meer omheen. Overal om je heen wordt er gehandeld in digitale valuta en de Bitcoin koers is in vele kringen het gesprek van de dag. Maar waar komt deze populariteit eigenlijk ineens vandaan?

Vermogensbescherming

Eén van de voornaamste redenen van de toenemende populariteit van cryptocurrency is dat het een manier is om vermogen te beschermen. Zowel voor particulieren, als voor beleggingsfondsen. Voor particulieren in landen met een instabiele valuta (denk aan Venezuela of Turkije) zijn crypto’s een mogelijkheid voor mensen om hun vermogen om te zetten in een andere valuta. Zo vermijden ze de deflatie van hun nationale valuta. Voor beleggingsfondsen geldt dat deze het risico zoveel mogelijk willen spreiden. Door cryptocurrencies als de Bitcoin op te nemen in hun portfolio hebben ze een grotere risicospreiding.

Corona

Eén andere theorie is corona. Mensen zitten thuis en houden geld over wat ze anders bijvoorbeeld aan vakantie of horeca zouden uitgeven. Daarnaast houden veel mensen vrije tijd over, waardoor het handelen en monitoren van bijvoorbeeld de Ethereum koers een leuk tijdverdrijf is. 

De hype

Of je nou gelooft in cryptocurrency, of niet. De hype is niet te ontkennen. Er hebben veel mensen een hele hoop geld verdient met het verhandelen van crypto’s. Ook zijn de koersen in het eerste half jaar van 2021 enorm gestegen. Doordat iedereen snel en eenvoudig geld wil verdienen is de hype rondom cryptocurrencies enorm toegenomen. Dit is tevens een verklaring waarom digitale valuta’s zo populair zijn.

Conclusie

De conclusie is dat er meerdere factoren meespelen. Daarnaast is de tijd en de manier waarop mensen denken een grote factor. Alles gaat digitaal tegenwoordig en voor veel mensen is het op een onafhankelijke manier beheren van hun vermogen belangrijk. Cryptocurrencies spelen enorm goed in op deze trend.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *