Waar moet ik op letten bij het kiezen van een kinderopvang?

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een kinderopvang?

Eén kinderopvang kiezen is niet niks, zeker voor je eerste kindje. Het voelt gek om je kind achter te laten en je moet je helemaal overgeven aan het vertrouwen in de opvang. Het is dan ook belangrijk om een goede kinderopvang te kiezen. Zodat je helemaal gerust naar je werk of andere dagtaak kan. Wanneer je verschillende kinderdagverblijven gaat bezoeken word je overspoeld met informatie, maar waar moet je nou echt op letten bij het maken van je keuze? Je leest het hier. 

Structuur en vastigheid voor je kind

Kinderen hechten veel waarde aan structuur en worden rustig als ze weten wat ze kunnen verwachten. Vanuit de kinderopvang betekent dit twee dingen. Allereerst is het belangrijk dat het personeel van de kinderopvang redelijk vaststaat qua verzorging. De kinderen hebben vaak behoefte aan één of twee vaste gezichten. Ook de planning van de kinderopvang telt mee, hierbij kun je denken aan het dagprogramma. Wanneer hier iedere dag een vaste structuur inzit zul je zien dat je kind sneller gewend raakt. Deze structuur vind je bij Flintstones Kinderopvang

Academisch niveau pedagogisch medewerkers

Eén ander punt om mee te nemen in je overweging zijn de opleiding en trainingen van de pedagogisch medewerkers. De mate waarin het personeel van de opvang geschoold zijn is van grote invloed op de professionaliteit van de opvang. Nu zullen vrijwel alle kinderdagverblijven voldoen aan de voorwaarden, echter zijn er verblijven die zich onderscheiden door hoger opgeleid pedagogisch personeel.

Communicatie van de opvang

Als ouder loop je wellicht rond met de vraag: “Wat kost kinderopvang?” of “Wat beleeft mijn kind eigenlijk tijdens een dag in de opvang?”. Hierbij komen we gelijk tot het volgende punt om op te letten: communicatie. Eén goede kinderopvang communiceert met de ouders en stelt deze goed op de hoogte van wat er speelt met het kind, maar ook omgevingsfactoren zoals de kinderopvang.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *