Suppen: de watersport trend van 2021

Suppen: de watersport trend van 2021

Suppen is helemaal hot. Je ziet ze vast wel eens voorbijkomen: mensen die op een soort surfplank staan te peddelen. Precies dat is suppen. Je staat op een soort surfplank (SUP board) en beweegt voort door middel van een lange peddel. Meer weten over suppen? Lees dan verder!

Waar komt suppen vandaan?

Suppen is ontstaan in de Amerikaanse staat Hawaii net zoals vele andere watersporten zoals (wind)surfen. Suppen is toevalligerwijs ontstaan tijdens het surfen. De surfleraar stond namelijk vaak op de surfplank om het overzicht te behouden en bewoog zich voort met een peddel. Zo hadden ze dus overzicht en konden ze in de buurt blijven van de leerlingen. 

Wat heb je nodig om te suppen?

Om zelf te suppen heb je een goed SUP board nodig. Een SUP board wordt veelal gevuld met lucht, waardoor de boards lichter en stabieler zijn dan een reguliere surfplank. Verder kun je ze op deze manier makkelijk vervoeren. Voor de ervaren SUPPER zijn er massieve SUP boards verkrijgbaar. Wil jij een SUP board kopen? Laat je dan adviseren door een expert. Deze kan jou meer vertellen over welke boards het meest geschikt zijn voor jou. Naast een SUP board heb je een peddel nodig, echter wordt deze vaak met het board zelf geleverd.

Andere watersporttrend van 2021

Suppen is niet de enige watersporttrend van 2021. Foil boarden is namelijk ook helemaal in trek. Dit is een soort surfen, waarbij geen wind nodig is. Met een speciaal foil board kun je namelijk zelf de stuwing opwekken die nodig is om je voort te bewegen op het water. Dit board is voorzien van een speciale vin die het board boven het water brengt. Doordat je te maken hebt met een nieuw product voorzien van een relatief nieuwe techniek komt hier wel een hoger prijskaartje bij kijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.