Bescherm je glas met glaslatschroeven

Bescherm je glas met glaslatschroeven

Als je latten wil vastzetten op een raam dan kun je dat met allerlei schroeven doen. Je hebt allerlei schroeven die voor meerdere doeleinden te gebruiken zijn en een universele toepassing hebben. Toch is het aan te raden om dan speciale glaslatschroeven te gebruiken. Als je werkt met glas dan wil je er zeker van zijn dat het glas niet breekt en dat kunnen niet alle schroeven garanderen. Met een glaslatschroef weet je zeker dat je de juiste schroef gebruikt en je glas beschermt. In dit artikel vertellen we je alles over het gebruik van glaslatschroeven. Dus lees snel verder voor je aan de slag gaat met je glaslatten.

Wat is een glaslatschroef?

Glaslatschroeven zijn schroeven die speciaal gemaakt zijn voor het bevestigen van glaslatten op een kozijn. Je hebt er geen hamer voor nodig en bij de meeste van deze schroeven hoef je ook niet eerst voor te boren. Dat scheelt je al een hoop werk. De schroeven van roestvrij staal kun je zowel voor binnen als voor buiten gebruiken. De schroeven zijn vooral te gebruiken bij wat grotere glaslatten. Als je kleinere glaslatten hebt kun je eventueel ook een glaslat spijker gebruiken. Die gaan dan niet te diep het hout in.

Waarom glaslatschroeven gebruiken?

Waarom je deze schroeven wilt gebruiken? Het antwoord daarop is heel simpel. Als je gewone schroeven gebruikt is de kans groot dat je het glas breekt met je acties. Daarom raden wij je aan om glaslatschroeven te gebruiken. Simpelweg omdat je daarmee de kans vergroot dat het glas dat je wilt vastzetten niet beschadigt. Daar zijn de schroeven speciaal voor gemaakt. Ze zijn voorzien van een deeldraad die ervoor zorgt dat je de lat stevig tegen het glas kunt aantrekken zonder het glas te breken. Daarbij is de punt speciaal gemaakt om soepel in de lat te draaien zodat je niet onnodig druk op het glas hoeft uit te oefenen. 

Welke glaslatschroef heb ik nodig?

Glaslatschroeven hebben een diameter van ongeveer 3,2 mm. De lengte is afhankelijk van de dikte van het glas en de latten. Er zijn verschillende lengtes te krijgen. Het is belangrijk dat de schroef diep genoeg gaat en niet door alle materialen heen schiet. Laat je bij twijfel adviseren door een expert. Hou in gedachten dat de schroef tot in het midden van het kozijn gaat en zeker niet verder. Dan zit je altijd safe. Een glaslatschroef heeft een torx aansluiting waarmee de krachtoverbrenging is gegarandeerd. Dat maakt ook dat je zonder gedoe een raam vast kunt zetten. Gewone schroeven maken dat een stuk lastiger.

Waarom je spijt krijgt zonder glaslatschroeven

Het grote voordeel van glaslatschroeven is dat deze schroeven speciaal ontworpen zijn om splijting te voorkomen. Daarbij zijn deze schroeven later nog makkelijk los te maken. Dat is met gewone schroeven een stuk lastiger. Dus mocht er een barst in je glas komen of mocht het glas breken, dan kun de glaslatten snel, makkelijk en zonder ze te beschadigen verwijderen en later weer terugplaatsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.