Alles wat je moet weten over subsidie bij isoleren

Alles wat je moet weten over subsidie bij isoleren

Het isoleren van je huis is vaak een stevige klus. Of je nu alleen een zolder wilt isoleren of de vloer of je hele huis aan het opknappen bent en je hele huis ook meteen laat isoleren. Het gaat vaak om een flinke investering. Zelf doen is meestal geen handige optie omdat er bij de isolatie veel specialistische kennis nodig is en niet iedereen die in huis heeft. Isolatie is een vak apart en dat kun je beter aan een vakspecialist overlaten. Wist je dat je met een specialist ook de mogelijkheid in huis haalt om subsidie te krijgen voor deze klus? In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden om subsidie te ontvangen op isolatie klussen. Dan betaalt de overheid een deel van de kosten en dat scheelt jou een flinke hap uit je budget.

Wat is isoleren?

Het isoleren van een object betekent het afzonderen of afsluiten van iets. Als het gaat om isolatie van panden dan zijn er verschillende mogelijkheden. De meest gebruikte vorm is thermische isolatie. Daarmee is het doel dat kou buiten blijft en warmte binnen als het winter is. In de zomer wil je dat juist andersom, dan wil je dat de warmte buiten blijft en de koelte binnen. Naast het thermisch afsluiten kun je ook kiezen voor isolatie op het gebied van geluid, brand en impact. In dit artikel gaan we vooral in op de mogelijkheden van subsidie bij akoestische en thermische isolatie mogelijkheden.

Waarom is isoleren belangrijk?

Het is een hot item op dit moment: overal kom je boodschappen tegen dat we op moeten letten met stoken en dat de olieprijzen de pan uit rijzen waardoor stoken steeds duurder wordt. De meeste mensen houden hun hart vast bij de volgende jaarafrekening van de gasleverancier. Door je huis thermisch te isoleren kun je flink op de kosten besparen. De investering die je daarin doet verdien je op lange termijn uiteindelijk gewoon terug. Als je subsidie krijgt wordt de terugverdientijd van je investering alleen maar korter. De moeite waard dus om te onderzoeken of je voor subsidie in aanmerking komt en om welke bedragen dat gaat.

Kan ik subsidie krijgen?

Iedereen die zijn huis gaat isoleren kan aanspraak maken op de landelijke isolatie subsidie. Het kan je een besparing op je totale isolatieproject opleveren tot wel 30%. Je kunt aanspraak maken op deze subsidie als je als particulier een bestaande woningbezit en je ook zelf de bewoner bent van het pand. De subsidie geldt niet voor nieuwbouwwoningen en het mag geen woning zijn die je verhuurt. De isolatie moet aan verschillende normen voldoen en je moet minimaal 2 isolerende maatregelen treffen in je woning. Je kunt meerdere keren aanspraak maken op de regeling als het gaat om nieuwe investeringen die aan de normen voldoen. Er geldt voor elke isolerende activiteit een minimumwaarde, of het nu gaat om spouwmuurisolatie of bodemisolatie. Dat betekent dat je beter niet zomaar zelf aan het klussen kunt slaan. Een professioneel bedrijf kan de isolatie voor je doen en je helpen bij het regelen van de subsidie aanvraag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *