Alle belangrijke deurklink kopen tips voor jou op een rijtje

Alle belangrijke deurklink kopen tips voor jou op een rijtje

Op het eerste zicht lijkt het kopen van een deurklink natuurlijk een koud kunstje. In de praktijk wordt echter veelal al snel duidelijk dat, dat niet helemaal correct is. Er dient dan ook rekening mee te worden gehouden dat er toch best aandacht moet worden besteed aan een niet onaanzienlijk aantal verschillende factoren. Wat bijvoorbeeld te denken van de kleur van de klink? Ook het materiaal speelt een niet onbelangrijke rol. Je zal de klink in kwestie namelijk wellicht heel wat keren per dag vasthouden waardoor een goede kwaliteit echt van cruciaal belang is. Hoe dan ook, wil jij ook graag de belangrijkste tips ontdekken voor het aanschaffen van deurklinken? Dan is het zeker van belang om even goed de informatie die je hieronder aantreft door te nemen.

Tip 1: Vergelijk de verschillende mogelijkheden die er bestaan

De ene is natuurlijk absoluut de andere niet. De kans is ontzettend groot dat we je daarmee niets nieuws zullen vertellen. Voordat je overgaat tot het aanschaffen van een bepaald exemplaar is het dan ook altijd de moeite waard om even een vergelijking uit te voeren. Zo krijg je een goed beeld van de diverse deurklinken die er bestaan waardoor je er het meest interessante exemplaar direct tussenuit kan halen. In ieder geval mag het duidelijk zijn, voordat je een (nieuwe) klink voor je deur gaat kopen dien je, je bij voorkeur altijd even te vergewissen van de verschillende exemplaren die op de markt voorhanden zijn.

Tip 2: Welke kleur past het best in jouw woning?

De tweede tip heeft betrekking tot de kleur waar je deurklink over moet beschikken. Wat dit betreft kan er worden vastgesteld dat de beschikbare mogelijkheden op de markt door de jaren heen eigenlijk alleen maar steeds uitgebreider zijn geworden. In het verleden was het dan ook nog zo dat je vooral kon kiezen voor vrij standaard kleuren, maar tegenwoordig zijn ook meer bijzondere exemplaren verkrijgbaar. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om een zwarte deurklink welke goed past in niet alleen moderne, maar bovendien ook in industriële interieurs. 

Tip 3: Let op de verschillende soorten deurklinken

De eerste tip van deze pagina had betrekking tot het vergelijken van de verschillende soorten deurklinken die er op de markt zijn terug te vinden. Je dient er echter in de praktijk ook rekening mee te houden dat het ene type deurklink het andere niet is. Daarmee bedoelen we concreet dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen de exemplaren:

  1. Op rozet;
  2. Op schild; 

Beide opties kunnen in de praktijk overwogen worden. Voor het exemplaar op rozet geldt dat ze bestaat uit twee verschillende onderdelen. Hierbij kan dan worden gedacht aan de kruk zelf evenals aan het zogenaamde slotplaatje. Voor dit slotplaatje geldt dat ze op de gewenste plek kan worden gemonteerd. Daarnaast is er uiteraard ook nog een exemplaar op schild. Als je kiest voor een kruk op schild ontvang je slechts één enkel onderdeel. De deurklink evenals het slotplaatje zijn terug te vinden op hetzelfde schild. Door gebruik te maken van een dergelijk exemplaar zal je kunnen vaststellen dat je oude boor of schroefgaten zeer eenvoudig af kan dekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.