Tips voor je sollicitatiegesprek

Tips voor je sollicitatiegesprek

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Spannend! Toch kun je dit ook als een goede kans zien om meer te weten te komen over het bedrijf en jezelf op een goede manier te presenteren. Het is natuurlijk van belang dat jij laat zien dat je de aangewezen persoon bent voor de betreffende functie. Je kunt je dan ook maar beter goed voorbereiden op zo’n gesprek. Met onderstaande tips ben jij er straks helemaal klaar voor.

Lees je in

Of je nu aan de slag gaat als interim finance (hier vind je meer informatie) of magazijnmedewerker; het is altijd verstandig om je te verdiepen in het bedrijf. Zo laat je zien dat je serieus geïnteresseerd bent en ook kun je daardoor gerichtere vragen stellen tijdens het gesprek, omdat je zo een completer beeld hebt van het bedrijf.

Bereid je verhaal goed voor

Het is goed om van tevoren te bepalen wat je allemaal kan gaan vertellen over jezelf. Schrijf je verhaal uit, zodat je weet wat je verhaal ongeveer gaat zijn. Probeer de tekst echter niet uit je hoofd te leren, dat komt al gauw gemaakt over. Het is echter wel goed om alles al een keer opgeschreven te hebben, zodat het nog vers in je hoofd zit. Oefen desnoods met een vriend of vriendin het gesprek alvast, zodat je beter voorbereid bent op het echte gesprek.

Zie er verzorgd uit

Een verzorgde uitstraling is erg belangrijk, ongeacht de functie waar je op solliciteert. De kleding die je draagt en de manier waarop je aandacht hebt besteed aan je uiterlijk zegt immers iets over jou als persoon. Om een goede eerste indruk te maken is het dus van belang dat je nette kleding aantrekt, dat je haar goed zit en dat je er niet uitziet alsof je net je bed uit bent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *