Hoe vind ik een baan die bij mij past?

Hoe vind ik een baan die bij mij past?

Een baan vinden die bij je past kan best een hele uitdaging zijn. Er zijn ontzettend veel opties beschikbaar, dus hoe weet je welke baan je dan het beste kunt nemen? Om je een eindje op weg te helpen bij het vinden van een droombaan hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Wat vind je leuk?

Onderzoek voor jezelf wat je precies leuk vindt om te doen. Waar krijg je energie van, van welke dingen raak je in een flow en verlies je het besef van tijd? Bedenk welke dingen je kunt doen voor een lange tijd, zonder dat je er verveeld door raakt.

Wat zijn je kwaliteiten?

Ook is het belangrijk dat je ontdekt wat je kwaliteiten zijn. Ben je een goede bemiddelaar, kun je nauwkeurig werken, of ben je bijvoorbeeld erg empathisch? Op basis van deze kwaliteiten kun je vervolgens gericht aan de slag gaan met het zoeken van een geschikte baan.

Wat zijn je drijfveren?

Voor welke dingen spring jij ‘s ochtends je bed uit? Wat vind je belangrijk in het leven en zijn er misschien banen die daar perfect op aansluiten? 

Wat is er allemaal mogelijk?

Uiteraard is het ook goed om te kijken wat er überhaupt allemaal mogelijk is qua banen. Neem een kijkje op verschillende vacaturesites. Welke functie spreekt jou aan? Zie je jezelf wel in een functie als accountant, of krijg je een beter gevoel bij iets als banen in het groen?

Je hoeft het niet alleen te doen

Je staat er niet alleen voor! Neem gerust contact op met bijvoorbeeld een uitzendbureau zoals https://www.ab-werkt.nl/, zij kunnen je begeleiden bij het vinden van een passende baan. Ook kan het zo zijn dat je kenniskring misschien wel iets leuks voor je weet. Schroom dus niet om om hulp te vragen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *