Een NLP trainer worden, hoe doe je dat?

Een NLP trainer worden, hoe doe je dat?

Of je nu benieuwd bent naar de inhoud van een coaching-traject of dat je NLP-trainingen wilt geven. Starten als zelfstandige is voor velen een droom en met de opkomende NLP mogelijkheden geeft hier voldoende ruimte voor. Hieronder vind je een aantal tips hoe je je kan onderscheiden in de markt en hoe je dus een goedlopende coaching onderneming kan opzetten.

Zorg voor de juiste mindset

Geen een bedrijf kan goed beginnen als er onvoldoende juiste mindset aanwezig is. Het is verstandig om zowel de NLP Basis als de Master Practitioner af te ronden alvorens je als zelfstandige trainer aan de slag gaat. Het ondernemen leer je niet uit een boekje, maar je hebt wel jouw basis nodig op het vakgebied dat je gaat uitoefenen. Na het volgen van de NLP-opleidingen ben jij in het bezit van jouw basisvaardigheden en kun je, samen met jouw juiste mindset, een stap verder gaan.

NLP coaching gebieden zijn oneindig

Welk gebied je ook kiest, je kan alle kanten op. Om die reden is het verstandig om jezelf vooraf de vraag te stellen welk coachingsgebied jij wilt gaan uitoefenen. Is er een richting waarop je je wilt specialiseren of zijn er specifieke doelgroepen die jou aanspreken als klant? Het is onverstandig om lukraak alles te gaan doen omdat je nu eenmaal van de diepgaande kennis op sommige gebieden minder af weet dan op andere gebieden. Maak hierin een keuze en als je toch een breder pakket wilt aanbieden, specialiseer je dan op meerdere gebieden en volg zo nodig opleidingen of cursussen voor een vakkundige basis naast de NLP zelf.

In samenhang kun je kijken hoe vanuit het klantperspectief jij en jouw coaching wordt ervaren. Welke oplossingen kun jij bieden voor hun probleem of doelstelling en hoe kun jij hun leven ondersteunen? Je kunt denken aan één op één sessies, maar er zijn ook mogelijkheden van online trainingen en workshops. Wat ligt het dichtste bij jou én wat ligt bij jouw klant(en)? Waar sluiten jullie aan of waar kan met een beetje flexibiliteit de aansluiting worden gevonden?

Geef dingen van jouw NLP start uit handen

Alles zelf doen is onmogelijk, juist omdat je niet op alle gebieden voldoende kennis en ervaring zult hebben. Ga daarom jouw bedrijf niet volledig zelf opstarten maar geef zaken uit handen. Denk hierbij aan de administratie, het ontwerpen van jouw website en mogelijk ook je social-mediakanalen. Het is ontzettend verleidelijk om zelf te doen, maar een goed begin is het halve werk. Laat professionals je ondersteunen en helpen bij de opstart.

NLP training volgen? Bezoek nlpacademie.nl – al 14 jaar de leukste NLP opleidingen in Nederland en België.

Werk samen met andere trainers

Je kunt zelf nog zoveel levenservaring en kennis in pacht hebben, de samenwerking met andere coaches die net even een andere visie hebben kunnen veel verlichting geven. Soms is een frisse blik of een andere invalshoek voldoende om de klant verder te helpen in zijn of haar proces. Uiteindelijk betekent dat een tevreden klant maar ook voor jouzelf een ontwikkeling op jouw vakgebied en kennis. NLP is namelijk eindeloos en het is zonde als er toch in hokjes wordt gedacht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *