Bleekneusjes spelen vroedschap in theaterspektakel Victorie!

De jongeren van de productieklas van Artiance, die meespeelden in de succesreeks van het locatietheater Bleekneusjes, nemen in het theaterspektakel Victorie de bijzondere rol van de Alkmaarse vroedschap op zich, het college in de tijd van 1573.

De vroedschap had rondom het Alkmaar Ontzet een belangrijke beslissing te nemen: kiezen voor de Geuzen of de Spanjaarden, voor Spanje of Oranje. Scènes die zich afspelen in de politieke arena en dus staat de jongeren een uitdagende rol met pingpong-gesprekken en snelle discussies te wachten.

Coördinator vanuit Artiance, Hanneke Vries, kijkt er naar uit: “Superleuk dat onze spelers geselecteerd zijn voor Victorie! Met dit soort projecten kunnen ze even proeven van het ‘eggie’. Door voorstellingen als Bleekneusjes raakt de groep erg op elkaar ingespeeld, de rol van vroedschap is ze dan ook op het lijf geschreven.”

“De Spanjaard voor de Kennemer Poort, de Geuzen voor de Friese. Ik weet niet wat erger is.”
“Er moet wel wat gebeuren.”
“Vertrouw op God, heren. En op uw boerenverstand.”
“Met hoeveel zijn die Geuzen eigenlijk?”
“Dit heeft geen enkele zin: die burgermeesters hebben allang besloten wat er gaat gebeuren.”
“Waarom lopen we hier in Alkmaar altijd overal achteraan?”

- Ruzie binnen de vroedschap in Victorie!

Tickets vind je hier. Uit te breiden met een diner- of borrel-arrangement. Victorie! wordt van 3 t/m 6 oktober opgevoerd op het Waagplein Alkmaar, als onderdeel van de Victoriefeesten.

Artist Impression decor / Vroedschap: Bartel Meyburg